В інтернеті справжній бум на прийом соди вранці. Модні блогери, лікарі, езотерики, спеціалісти нетрадиційної медицини закликають починати ранок не з кави, а з содового розчину. В чому секрет такої популярності? Можливо, це просто тренд чи черговий фейк? Спробую розібратися. Тим більше, що недавно описувала використання солі та аспірину в косметології.
Почнемо з того, а що таке харчова сода? Це натрій гідрокарбонат з формулою NaHCO3. Амфотерна сполука з слабколужними властивостями ("щелочь" рос. мовою). Речовина не токсична, але при попаданні на слизові оболонки викликає подразнення.
Соду для оздоровлення широко пропагує Іван Неумивакін -доктор медицини, застовник центру нетрадиціної медицини. У своїх численних лекціях він пояснює роль закислювання та розкислювання організму. Щодо езотериків, то Блаватська та Реріх згадували про соду в якості лікувального засобу, речовини для гармонізації тіла, заспокоєння.
Курс харчової соди в ранці натщесерце:
- Знизить кислотність організму.
- Приборкає апетит.
- Очистить кишечник від шлаків та токсинів.
- Розрідить кров
- Покращить імунітет
Як приймати?
Максимальний оздоровлюючий ефект буде від такої схеми:
- 1/3 чайної ложки харчової соди розчинити в 100 мл гаряччої води.
- Розколотити ложкою до утворенню бульбашок та активної реакції. Ось тут цікаво. Ми всі звикли, що бурхливу реакцію дає сода з кислотою (погасити соду лимоном чи оцетом), а тут без кислоти такі бульбашки. Чому? Вся справа в хімічних властивостях. При температурі 60 градусів харчова сода починає розпадатися на карбонат натрію, вуглекислий газ (бульбашки) та воду.
- Додати води кімнатної температури до повного стакану.
- Випити за 30 хвилин до сніданку.
- Приймати курсом 21 день.
Я пила саме так. Дехто рекомендує приймати соду 1 раз в тиждень, хтось п'є її роками.
Під суворою забороною прийом соди при:
- гіпертонії;
- цукровому діабеті;
- запальних процессах чи хворобах травної системи;
- вагітності
Немає коментарів:
Дописати коментар